Draag me, gedicht bevalling, gedicht over geboorte, zwangerschap, poezie, gedicht voor aanstaande moeder, tekst over geboorte

Draag me

Duurzame A5 print van het gedichtje 'Draag me' is bij mij te koop voor €12,50 inclusief verzendkosten. 

ERVARINGEN VAN OUDERS


Doula Mindy, Doula Utrecht, Mindy Wiekhart, Mind Your Birth Doula, zwangerschapscursus, geboortecoach, geboortevoorbereiding

"Mindy heeft ons de afgelopen maanden bijgestaan tijdens de zwangerschap, de keuzes die gemaakt moesten worden, de aanloop naar de bevalling en de bevalling zelf. We hebben ontzettend veel aan haar gehad. Zij legde uit wat er in het lijf gebeurt tijdens de zwangerschap en bevalling en hoe je daar tijdens de bevalling op in kan spelen. 

Door middel van diepgaande vragen, reflectie met de nodige nuchterheid kwamen we tot mooie verlangens, ideeën en wensen rondom de reis die we aan het maken waren (zwangerschap, bevalling, ouderschap). Het bracht ons als partners dichter bij elkaar, want Mindy liet ons anders nadenken en andere perspectieven belichten en zo bleven de gesprekken tussen ons ook super waardevol en leerde we veel van en met elkaar. 

Ook stond ze mijn man bij op momenten dat hij even niet meer wist hoe hij er voor mij kon zijn op cruciale momenten voor en tijdens de bevalling. Super waardevol hoe snel we een hechte vertrouwensband hebben opgebouwd met Mindy zodat we allebei in onzekere tijden naar haar toe kwamen en haar advies konden vragen. Ze stond al-tijd voor ons klaar! 

We waren al die tijd, samen, in goede handen bij Mindy. Dat was voelbaar en heel waardevol in zo’n nieuw, spannend, hormonaal proces als dit."


zwangerschap, geboortevoorbereiding, kraammassage, doula in Utrecht, Mindy Wiekhart, Mind Your Birth, zwangerschapscursus

"Zelfs als broer van doula Mindy was ik me er niet van bewust hoe we soms als samenleving van natuurlijke geboorte zijn afgedwaald. Zodra je zwanger bent rol je een machine van medische afspraken waarvan je denkt dat dit de enige manier is. Perspectief en persoonlijk contact ontbraken naar mijn mening.

Vanaf het begin heeft Mindy alle mogelijkheden met ons besproken waaronder het voorstel om eens te kijken naar een caseload verloskundige. Dit was een geweldige verandering door het persoonlijk contact en de vertrouwelijke band die je met z’n allen opbouwt. We hebben geleerd dat hoe wij dachten dat een geboorte er in deze tijd uit hoort te zien, niet zozeer de norm is. Dit omdat Mindy met grote zorg en openheid altijd een spectrum aan mogelijkheden aan ons heeft voorgelegd. Hierdoor konden mijn partner en ik stapsgewijs naar onze ideale bevalling toewerken die we van tevoren nooit hadden kunnen plannen.

Door het persoonlijke contact en de informatie wordt een vertrouwen in Mindy, in elkaar als partners en in jezelf gecreëerd die rust en kalmte voor- en tijdens de bevalling brengt. 
Een van de krachtigste ervaringen als geliefden en een prachtig begin van een familie! 
Ik kan met zekerheid zeggen dat we zonder Mindy vanaf het begin een totaal ander pad in waren geslagen omdat we niet wisten dat er zo veel mogelijkheden waren."

"Het was zo fijn dat je er bij de geboorte van M. ook weer bij was. Mede dankzij jou was het echt een droombevalling. Je weet precies in te spelen op wat ik nodig heb: je weet zachtheid te bieden zo nodig, zet kracht wanneer gewenst en bent zo'n fijne aanwezigheid. Ik had het niet zonder je willen doen! 

Zo fijn om terug te kijken op een goede bevalling. Een cadeau voor de rest van ons leven."


Mindy Wiekhart, postpartum doula, kraam doula, zwangerschapscursus, geboortevoorbereiding, doula begeleiding, Mind Your Birth

"Toen mijn vriendin en ik het hadden over de geboorte van ons eerste kindje, gaf ze aan dat ze graag thuis in bad wilde bevallen. Toen ik dat hoorde was het eerste wat ik dacht: maar verdrinkt de baby dan niet?! Ik was er altijd van uitgegaan dat mijn kind in het ziekenhuis geboren zou worden met veel geschreeuw, paniek en een zeer goede kans dat ik flauw zou vallen. Nu, negen maanden later, denk ik daar heel anders over. 

De beste keuze die we deze periode hebben gemaakt is om Mindy te vragen als doula. Het beeld dat veel mensen hebben van een bevalling klopt niet met de werkelijkheid, wat ook voor mij het geval was. Door de gesprekken met Mindy kreeg ik veel meer vertrouwen in het natuurlijke proces en kon ik me goed voorbereiden op de geboorte van ons kindje. Mindy stelt de juiste vragen die je goed aan het denken zetten en tijdens de bevalling is ze, zonder te overdrijven, een ware superheld."

Mindy Wiekhart, postpartum doula, kraam doula, zwangerschapscursus, geboortevoorbereiding, doula begeleiding, Mind Your Birth

" In het begin van mijn zwangerschap dacht ik dat de bevalling een medische gebeurtenis zou zijn, ik zag mijzelf en mijn geliefde al onze tas inpakken voor het ziekenhuis. Toen ik voor het eerst met Mindy sprak, veranderde zij mijn kijk op het geboorteproces binnen enkele zinnen. Ze sprak zo mooi over de natuurlijke baring van een nieuw wezentje samen met de transitie van een vrouw en de geboorte van een moeder en hoe zij mij kon helpen om mijn eigen innerlijke kracht te vinden.  

In de sessies die wij met Mindy hebben gehad legde zij de focus op de connectie tussen mijn geliefde en mij, hoe hij mij kon ondersteunen en op welke manieren we op elkaar konden vertrouwen tijdens de zwangerschap en de geboorte van ons kindje. Dit allemaal gefocust op een natuurlijke wijze met invloeden van verschillende culturen. Alle vragen konden wij stellen zonder het gevoel te krijgen dat wij niet serieus genomen of raar aangekeken werden. Mindy nam de tijd om naar ons te luisteren en te vragen wat wij precies wilden zodat zij er voor kon zorgen dat dit ook zou gebeuren.

Het was ontzettend fijn om Mindy bij de geboorte van onze zoon Azra te hebben, waar ze ons en de vroedvrouw ondersteunde waar nodig, op emotioneel gebied maar zeker ook voor een aantal praktische handelingen. De rust die Mindy uitstraalde was precies waar we op dat moment behoefte aan hadden. 

De heerlijke massages, de fijne gesprekken, de leerzame lessen en Mindy’s rustige verzorgende uitstraling en energie hebben de laatste paar weken van de zwangerschap en de bevalling voor mij en zeker ook voor mijn partner een heel vertrouwd en rustig gevoel gegeven. Wij raden dan ook iedere zwangere aan om Mindy als doula mee te nemen in de prachtige reis naar het ouderschap."

Mindy Wiekhart, postpartum doula, kraam doula, zwangerschapscursus, geboortevoorbereiding, doula begeleiding, Mind Your Birth

"Zo dankbaar dat Mindy ons heeft ondersteund bij de bevalling. Het is zo waardevol voor ons geweest! Het voortraject waarbij we ons bewust werden van hoe wij onze bevalling graag voor ons zagen, welke keuzes er zijn en wat wij hier in wensten, welke angsten er in ons waren en hoe hier samen mee om te gaan. 

Deze totale bewustwording voor het onbekende heeft gemaakt dat de bevalling precies heeft uitgepakt zoals wij dit wensten. Heel liefdevol, heel zacht, als team met z'n drieën dragend en helemaal oké zijn met de dingen die anders liepen; omdat er vertrouwen was in de keuzes die we maakten en in elkaar. Wat een cadeau om Mindy bij onze bevalling te hebben. Voor de barende moeder en juist ook voor de partner. 

Dank voor jouw warme, liefdevolle en daadkrachtige ondersteuning! We gunnen ieder stel dat gaat bevallen Mindy als doula."


Doula Utrecht, Mindy Wiekhart, kraamdoula, postpartum, doula begeleiding, zwanger in Utrecht, doula Mindy, geboortedoula

"Mindy was a fantastic presence throughout the whole of our pregnancy journey. Educating us on the possibilities; ensuring us with her significant knowledge and reassuring us with her subtle performance. 

Every step along this journey Mindy felt genuine, precise and subtle in the manner in which she approached us and our little miracle. She facilitated our perfect birth scenario and for that we are forever thankful."

mind your birth doula, doula Mindy, Mindy Wiekhart, zwangerschapscursus, geboortevoorbereiding, doulabegleiding

"Bij de eerste ontmoeting voelde we ons direct ontzettend op ons gemak bij Mindy. Ze is heel geïnteresseerd, enthousiast en weet het met haar humor luchtig te houden. Dit leidde tot mooie gesprekken wat ons veel kennis en vertrouwen heeft opgeleverd. Het was fijn dat de aanloop naar de bevalling zo ook een bewust proces wordt welke je samen met je partner doorloopt. 

De extra handen waren tijdens de bevalling ook heel prettig, door haar hulp op de voor- en achtergrond kon mijn partner zich volledig op mij richten en bleven we echt in onze bubbel. Naar ons idee enthousiasmeerde de aanwezigheid van Mindy ook de verloskundige, ook toen de bevalling medisch werd en we werden overgedragen aan het ziekenhuis. 

Door de opgedane kennis konden we goed keuzes maken en kijken we zeer positief terug op het gehele traject en de bevalling. De massage tijdens en na de zwangerschap maakte het helemaal af."

geboortevoorbereiding, zwangerschapscursus, prive zwangerschapscursus Utrecht, doula Mindy, doula Utrecht, bevalcursus

"Mindy heeft ons op een hele prettige manier begeleid  met geboortevoorbereiding sessies op onze reis naar het ouderschap. Door haar open en toegankelijke manier van werken voelden we ons direct helemaal op ons gemak, om ons open te stellen voor alles wat ze ons wilde leren. Als doula heeft ze ons in twee prachtige sessies geholpen om als partners op elkaar afgestemd te raken, houdingen te oefenen en het geboorteproces door te nemen. Haar warme en liefdevolle aanpak heeft ons enorm bekrachtigd, en we voelen ons helemaal voorbereid op deze mooie stap in ons leven. Lieve Mindy, bedankt voor je ongelooflijke ondersteuning en begeleiding!"

zwangerschapsshoot, zwangerschapsfotografie, kraamtijdshoot, kraamtijd shoot, pregnancy shoot, zwangerschapsfotograaf Utrecht

"Mindy heeft ons met geboortevoorbereiding begeleid. Ik vond de sessies heel leuk en ook erg informatief. Mindy heeft veel oog voor zowel mijn vriendin gehad als voor mij (partner). Ze is heel open, lief, meedenkend en bekwaam. Ze paste ook haar werkwijze toe op de wensen van ons. Ik voelde me als man heel welkom met al mijn (onnozele) vragen en werd volledig meegenomen in het proces. Ik kan Mindy zeker aanbevelen voor elk stel die liefdevol en met humor begeleid wil worden. "

geboortevoorbereiding, zwangerschapscursus, prive zwangerschapscursus Utrecht, doula Mindy, doula Utrecht, bevalcursus

"De sessies met Mindy waren vooral heel erg leuk. Met haar speelse vrolijke energie leerde ze ons vanalles over hoe we de bevalling zelf konden doen. Elke sessie was op ons persoonlijk afgestemd en heeft de band tussen mij en mijn partner gesterkt. Ook waren de massages van Mindy heerlijk ontspannend en met de zachtheid die ik nodig had. Ik voelde me gezien en ondersteund door Mindy ❤️"

Geboortevoorbereiding, zwangerschapscurus, prive zwangerschapscursus Utrecht, bevallingscursus, bevallingsworkshop, Mindy

“Mindy heeft ons geweldig geholpen met de voorbereiding op de geboorte van ons eerste kindje. We kozen bewust voor 1:1 begeleiding (in plaats van bijvoorbeeld een groepscursus) in de hoop dat dit bij ons beiden het gevoel zou ontstaan dat we dit echt samen gingen doen en dat er zowel voor de zwangere als de partner veel ruimte zou zijn. Deze wens kwam helemaal uit met dank aan Mindy’s begeleiding (geboortevoorbereiding). Vanaf de eerste kennismaking voelden we ons helemaal op ons gemak: Mindy benadert je zonder oordeel, is heel kundig en weet de juiste vragen te stellen om je verder te helpen in je proces. Ook toen uiteindelijk richting het einde van de zwangerschap bleek dat de gedroomde thuisbevalling geen optie was, hebben we heel fijn met Mindy kunnen praten over (het verwerken van) de daarbij horende teleurstelling en met haar gebrainstormd hoe we ook in dit nieuwe scenario toch een gevoel van eigenaarschap konden creëren. Ook de eerdere sessies met Mindy waarin we onze angsten, wensen en verlangens met haar in kaart brachten, hebben bijgedragen aan het flexibel en met zelfvertrouwen kunnen omgaan met de nieuwe situatie. Wij raden Mindy van harte aan!”


doulabegeleiding, doula Utrecht, Mindy Wiekhart, geboortecoach, zwangerschapscursus, geboortevoorbereiding, geboortefotograaf

"We zijn heel dankbaar dat Mindy op ons pad kwam in het proces naar de geboorte van ons eerste kindje. Mindy heeft ons liefdevol begeleid en ondersteund in een tijd die voor ons zo transformerend, spannend en bijzonder was. Met Mindy aan onze zijde voelde wij ons gedragen, wat ons vertrouwen gaf in onze eigen kracht. We zijn dankbaar voor haar betrokkenheid, luisterend oor, het delen van haar kennis en ervaring en de manier waarop ze ons uitnodigde om te voelen wat voor ons belangrijk is. Ze nam de tijd en voelde altijd heel dichtbij. Haar aanwezigheid bij de geboorte hebben we als steunend, vertrouwd en natuurlijk ervaren. Ze heeft zoveel voor ons betekent, we hadden haar voor geen goud willen missen. We zouden iedereen een doula gunnen zoals Mindy!"