Postpartum Bengkung Belly Binding

Gefeliciteerd met de geboorte van je kindje! Iedereen is benieuwd naar de baby, maar wie zorgt er voor jou in deze postpartum periode? Je bent net bevallen en er komt misschien een hoop op je af deze eerste dagen als kraamvrouw. Naast dat er een kindje is geboren, maak jij ook een grote transformatie door: er is (opnieuw) een moeder geboren! Gun jezelf momenten van rust, warmte en ontspanning met een kraammassage of Bengkung Belly Binding behandeling om je herstel in de kraamtijd de ondersteunen. 

Ervaringen

Een Bengkung Belly Binding sessie van Mindy is een absolute aanrader om te doen in je kraamperiode! Het was heerlijk om in de watten gelegd te worden met massages en een warmte behandeling met moxa. De eerste keer binden was even puzzelen, maar als je het eenmaal een paar keer hebt gedaan heb je hem snel om. 
Het heeft zeker mijn lichamelijke hersteld bevorderd!

Ervaringen

Om mijn postpartum lijf te bedanken en wat extra aandacht te geven in de kraamtijd koos ik voor een kraammassage met warme olie en moxa en een Bengkung Belly Binding bij Mindy. 
Heel blij dat ik dit gedaan heb: vooral de warmte van de moxa met de massage ervoer ik als verzachtend en helend. Het contact vooraf en op de dag zelf was heel prettig. Mindy was flexibel, dacht mee en bracht een fijne energie in huis. Dankbaar voor deze ervaring!

Ervaringen

Vorige week een buikbinding sessie gekregen van Mindy. Wat een fijne ervaring! Eerst is mijn rug opgewarmd met de moxa stick, daarna een buik- en voetmassage en tenslotte buikbinding met Bengkung Belly Binding doek. Super ontspannen: een echte aanrader!

Ervaringen

Dank je wel Mindy, ik heb er echt van genoten! Het was heerlijk ontspannen.

bengkung belly binding, postpartum behandeling, kraammassage, kraambehandeling, kraamdoula, postpartum doula Utrecht, Mindy

Bengkung Belly Binding is het inbinden van de buik en heupen van een pas bevallen vrouw, volgens een Maleisische methode. Hierbij wordt een lange doek van ongeveer 17 meter gebruikt. Voorafgaand hoort daar een buikmassage met warme olie en verwarmende moxa bij. Het is een prachtige ondersteuning in de postpartum periode ter bevordering van het herstel. 

Massages in de kraamtijd en Belly Binden geven naast het fysieke herstel vaak een geborgen gevoel aan pas bevallen vrouwen: je wordt liefdevol en en warm ondersteund. Het is een moment voor jou om je te laten dragen, even te ontspannen en alle emoties van de kraamtijd de ruimte te geven. 

bengkung belly binding, postpartum behandeling, kraammassage, kraambehandeling, kraamdoula, postpartum doula Utrecht, Mindy

Een volledige sessie duurt ongeveer tweeënhalf uur: we starten met een kopje thee en ruimte om de bevalling en hoe je je voelt te bespreken. Daarna maak ik de slaapkamer gereed: ik geef de behandeling heerlijk in je eigen bed of op een massagetafel indien het past in de slaapkamer. De behandeling start met het voorzichtig masseren van de buik met warme olie. Daarna verwarm ik met moxa (gedroogd bijvoetkruid) je onderrug en onderbuik en pak ik je vervolgens warm in om af te sluiten met een voet- of hoofd- en schoudermassage. 

Wanneer je er klaar voor bent bind ik je in met de doek en kan hierbij ook uitleggen hoe je dat zelf zou kunnen doen, of hoe een ander deze bij je om zou kunnen doen. Deze behandeling kan ongeveer vanaf dag 5 in de kraamweek gegeven worden, maar is de gehele kraamtijd fijn om te ontvangen. Belly Binding is zelfs tot aan vier maanden na de bevalling nog ondersteunend voor je herstel. Bij een keizersnede wachten we wat langer tot dat de wond beter is geheeld, zo'n 6 weken. 

Kraammassage, bengkung belly binding, sluitingsritueel, postpartum behandeling, post partum massage, buikbinding, moxa

Na de geboorte ontstaat er veel ruimte in je buik: dit kan fysiek  en emotioneel vreemd voelen na negen maanden je kindje te hebben gedragen. Daarnaast moeten al je organen en spieren weer langzaam op hun plek komen en kan je bekkengebied nog instabiel zijn. 

Het inbinden van de het bekken- en buikgebied bevordert het herstel van de kraamvrouw doordat het helpt met bloed, vocht en lucht te laten afvoeren. Bovendien geeft het stevigheid die je spieren nog niet kunnen bieden waardoor je een betere houding aan kunt nemen tijdens bijvoorbeeld borstvoeding. Ook helpt het je te herinneren aan zoveel mogelijk (bed)rust. Het warm houden van je lichaam (vandaar ook de massage met warme olie en moxa) is erg belangrijk in de kraam periode. Draag bijvoorbeeld ook lekkere warme sokken en eet het liefst warme maaltijden. Fysieke en emotionele ondersteuning

Naast alle fysieke voordelen van een massage en het belly binden, kan het fijn zijn om van de behandeling een speciaal moment te maken, een klein ritueel. Je sluit een belangrijke fase in je leven af: een zwangerschap van negen maanden en start met een nieuwe fase door de geboorte van je kind.  Graag kom ik je verwarmen, masseren en/of inbinden. Ik hoop dat je je gedragen voelt en de behandeling als ondersteunend ervaart, zowel fysiek als emotioneel. Het is een moment voor jou, om te landen, zakken en alle emoties er te laten zijn. 

bengkung belly binding, postpartum behandeling, kraammassage, kraambehandeling, kraamdoula, postpartum doula Utrecht, Mindy

Een sessie of meer? 

Het is mogelijk om één complete sessie van 2,5 uur te boeken waarbij ik je naast de heerlijke verwarmende behandeling en het inbinden, laat zien hoe je de doek zelf om kunt knopen zodat je het thuis kunt herhalen. 

Gun je jezelf nog meer momenten van rust en ontspanning om je herstel te bevorderen in de kraamtijd? Het is ook mogelijk om een pakket bij mij afnemen waarbij ik twee of drie keer langs kom om je te masseren en opnieuw in te binden. Ik zal wisselende massages geven per sessie, waardoor we je gehele lichaam de aandacht geven. 

Naast dat het fijn is om jezelf vaker deze momenten te gunnen kan dit ook fijn zijn omdat er soms weinig tijd wordt gevonden in die eerste dagen en weken om jezelf in te binden.

Enkele sessie €165

Pakket van twee sessies €300
Pakket van drie sessies €400

buikmassage, castorolie, kraamtijd, moxa behandeling, kraamvrouw, kraamcadeau, doula Utrecht Mindy, bengkung belly binding

Hoe lang draag je de doek?

Je kunt de doek in de eerste twee weken na de bevalling in principe 24 uur per dag dragen, maar veelal is 8 tot 12 uur genoeg. Je knoopt hem bijvoorbeeld steeds opnieuw wanneer je gedoucht bent.

Na twee weken kun je hem ook korter dragen. Echter is het vooral aan jou wat je fijn vindt: misschien is alleen in de nacht of bepaalde dagdelen voor jou genoeg.

Je kunt de doek van mij lenen voor €70 euro borg. Deze krijg je terug nadat ik hem retour heb ontvangen.

Of koop een persoonlijke en nieuwe handgemaakte Bengkung Belly Bind doek, inclusief een flesje speciale zelfgemaakte buik-olie (mix van biologische en pure castorolie, amandelolie en een aantal verwarmende essentiële oliën) voor €50 zodat je jezelf voor onbepaalde tijd, of na een volgende zwangerschap, weer heerlijk kunt verwarmen, verzorgen en inbinden in de kraamtijd!

zwanger in Utrecht, kraammassage, Bengkung Belly Binding, sluitingsritueel, kraamcadeau, postpartum behandeling, castorolie
zwanger in Utrecht, kraammassage, Bengkung Belly Binding, sluitingsritueel, kraamcadeau, postpartum behandeling, castorolie
zwanger in Utrecht, kraammassage, Bengkung Belly Binding, sluitingsritueel, kraamcadeau, postpartum behandeling, castorolie
Belly Binding Utrecht, kraam behandeling, bellybind, doula Mindy, Mind Your Birth Doula, moxa, post partum behandeling,
zwanger in Utrecht, kraammassage, Bengkung Belly Binding, sluitingsritueel, kraamcadeau, postpartum behandeling, castorolie
Belly Binding Utrecht, kraam behandeling, bellybind, doula Mindy, Mind Your Birth Doula, moxa, post partum behandeling,